tiistai 13. maaliskuuta 2012

Salituskaa

Kyllä taas tänään niin harmitti salilla. Siellä kun jotkut älykääpiöt (joo, minä ite muun muassa) varaa cardiolaitteet 30 min kerrallaan. Yritä siinä sit päästä tekeen lämmittelyä tai loppuaerobista! Lämmittelyn pystyy vielä tekeen esim. keppijumppana yläkroppapäivänä tai pikkupainoilla laitteissa jalkapäivänä yms., mutta toi loppuaero ei kyllä onnistu ilman.

Käyn siis Tampereella Liikuntakeskus Leidissä. Ihana paikka, ihanat ohjaajat, mutta tosi vahvasti profiloitunut ryhmäliikuntaan. Se olikin aikoinaan iso syy miksi Leidille menin (tai yksi monista isoista syistä), mutta nykyään tuntuu, ettei se oikein enää vastaa mun tarpeitani. Cardiolaitteita on vain neljä, kuntopyörä, istumakuntopyörä (ihan turha vehje), matto ja joku hämärä luistelustepperi (joka on kyllä turhimmista tuhrin kapistus!!!). Edellisestä voinee päätellä, että käytän pyörää ja mattoa, istumapyörää hätätapauksessa ja tota luistelustepperiä... No, siinä vaiheessa ku tilanne on epätoivonen! Sali on tosi pieni, mutta kyllä siellä kunnon treenin saa aikaiseksi. Se on korvien välissä. Pelkään vain, että kun pidempään tota salia kunnolla treenaa, niin ei tule tarvittavaa vaihtelua noilla laitteilla. Ja tietyt laitteet puuttuu vallan, mm. hack tai minkään näköinen pohjekone. Prässinä on ainoastaan vaakamalli. Leidin ehdoton etu itselleni on tunnit, mm. tanssitunnit. Koska aerobisen vääntäminen on aina niin pakkopullaa, on mahtavaa, että on juttuja, mistä nauttii. Leidissä menee mm. IisiDance, Hiphop ja ShowDance (jonne en valitettavasti koskaan pääse kun menee agilitytreenien kanssa samaan aikaan). Myös normaalit fättitunnit on tosi koreografisia, tanssillisia ja lennokkaita. Tämä onkin se syy, miksi Leidillä tässä vaiheessa pysyn.

Oih ja voih, mitä siis tehdä? Panostaa paikkaan, jossa on salin puolella kamat kunnossa ja cardiolaitteille ei tarvitse jonottaa vai pysyä paikassa, joka kannustaa tekemään myös niin tärkeää (varsinkin rasvanpolton kannalta) aerobista? Tuskaa ei yhtään vähennä se, että oon käynyt Leidillä jo vuosia ja kiinnyn aina tosi vahvasti eri asioihin. Mitä tärkeempi jokin juttu on mulle, sitä vaikeampi sitä on muuttaa tai siitä luopua. Ahdistus iskee aina jos esim. läppäri tai kännykkä menee rikki. Jo kännykän käyttöliittymän päivittäminen tuohon Belleen muutama viikko sit oli aika kova paikka!

Sali, jolle vaihtaisin, ois Wolf eli WFC eli Wolf fitness club Hallituskadulla. Siellä on muun muassa aina meidän Fitfarmilaisten PT-päivät, Tampereen ohjatut treenit ja siellä treenaa paljon farmilaisia, joten tsemppiä, kannustusta ja motivaatiota treeniin varmasti löytyisi. Mutta ne ryhmäliikuntatunnit... muokkausta, zumbaa, pumppia.... huoh...

Tässä joku päivä pitäis mennä käymään Kicksissä tuhlaamassa joululahjaksi saatu lahjakortti. Suunnitelmissa on lemppariripsiväri, joka kestää tiukimmatkin salitreenit. Käytän Estee Lauderin Sumptuous Waterproof ripsaria. Ja onpa siellä nyt tarjous Dependin kynsilakoistakin. Voi harmi ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti